
اینفوگرافیک چیست؟
مقدمه:
وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّة (انفال / 60)
و شما مسلمانان هر چه در توان داريد [در مقابله با دشمنان دين] همه را از نيرو و تجهيزات جنگى مهيّا سازيد.
جنگ نرم؛ راست است، این یک واقعیت است؛ یعنی الان جنگ است. البته این حرف را من امروز نمیزنم، من از بعد از جنگ - از سال ۶۷ - همیشه این را گفتهام؛ بارها و بارها. علت این است که من صحنه را میبینم؛ چه بکنم اگر کسی نمیبیند!؟ چه کار کند انسان!؟ من دارم میبینم صحنه را، میبینم تجهیز را، میبینم صفآرائیها را، میبینم دهانهای با حقد و غضب گشوده شده و دندانهای با غیظ به هم فشرده شده علیه انقلاب و علیه امام و علیه همهی این آرمانها و علیه همهی آن کسانی که به این حرکت دل بستهاند را؛ اینها را انسان دارد میبیند، خب چه کار کند؟ این تمام نشده. چون تمام نشده، همه وظیفه داریم. وظیفهی مجموعهی فرهنگی و ادبی و هنری هم وظیفهی مشخصی است: بلاغ، تبیین؛ بگوئید، خوب بگوئید. من همیشه تکیه بر این میکنم: بایستی قالب را خوب انتخاب کنید و هنر را بایستی تمام عیار توی میدان بیاورید؛ نباید کم گذاشت، تا اثر خودش را بکند. (فرماندهی معظم جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی حضرت امام خامنه ای(مد ظله العالی)، 14/6/1388)
واقعیت انکار ناپذیر جنگ نرم و تهاجم و شبیخون فرهنگی دشمنان آنچان آشکار و انکار ناپذیر است که پس از تحمیل حمله هایی ناجوانمردانه و تلفات بسیار فرزندان انقلاب اسلامی با دستور فرماندهی معظم کل قوا تصمیم به تشکیل جبهه ی فرهنگی گرفتند. تا ضمن دفاع از کیان فرهنگی انقلاب اسلامی و پاسخ به ناتوی فرهنگی دشمن خود نیز بتواند عملیات هایی را طراحی و به مرحله اجرا برساند. در این میان بهره برداری از تمام ظرفیت ها و امکانات موجود در عرصه های فرهنگی و آشنایی با آنها و شیوه به کارگیریشان برای تمامی فعالان فرهنگی ضروزی به نظر می رسد. از جمله شیوه های بصری مناسب و پرسرعت برای انتقال داده ها به زیباترین روش دیداری و پرحجم ترین اطلاعات تفصیلی استفاده از اینفوگرافی یا یا گرافیکهای اطلاع رسان نمایشگران تصویری اطلاعات و دادهها هستند.
تعریف:
اینفوگرافها یا گرافیکهای اطلاع رسان نمایشگران تصویری اطلاعات و دادهها هستند. شاید بتوان اینفوگرافها را قدیمیترین ابزار برقراری ارتباط بشر خواند. استفاده از گرافیکهای اطلاع رسان باعث میشود بیننده با نگاهی کوتاه حجم قابل توجهی از اطلاعات را که شکل نوشتاری آن ممکن است مقاله بلند بالایی را تشکیل دهد، به سادگی از طریق بصری دریافت کند و حتی آن را به خاطر بسپارد.
در اکثر اوقات موارد استفاده از این نگارهها در جایگاه هایی است که نیاز به توضیح ساده و یا سریع دادهها احساس گردد، برای مثال نقشهها، علائم و تابلوها، پوسترهای آموزشی وروزنامهها از جمله کاربردهای آنها هستند. همچنین ریاضیدانان و متخصصان آمار و کامپیوتر نیز از این ابزار برای به تصویر کشیدن مفاهیم پیچیده بهره میبرند. در بعد فرهنگی نیز به دلیل پیچیدگی های این عرصه و گاه حجم بالا و مشابه اطلاعات به کارگیری این ابزار به خصوص در میان فعالان جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی و برای توضیح تهدید های دشمن و فرصت های جبهه ی مقاومت و مصادیق تاریخی آنها ضروری به نظر می رسد.
فواید استفاده:
مغز ما علاقه زیادی به تحلیل و ذخیره اطلاعات به صورت بصری دارد. حتی ارتباط میان اشیا و اطلاعات را به شکل بصری ذخیره میکند نه لغوی. برای مثال به سه لغت مداد، تلفن و تلویزیون فکر کنید- چه چیز اول به ذهنتان میآید؟ آیا به حروف تشکیل دهنده این لغات فکر میکنید یا به شکل فیزیکی آنها؟ پس همانطور که مشاهده میکنید درک و یادگیری صورت فیزیکی و بصری داده ها و اطلاعات برای مغز ما به مراتب آسانتر از فهم شکل نوشتاری آنها است. به همین دلیل گرافیک اطلاعرسان یکی از بهترین شیوه های انتقال مطالب نو و یا پیچیده به شمار میآید. با این اوصاف آموزش شبکه ای این مهارت برای اعضای مستعد این به صورت های تشکیل کلاس های آموزشی حضوری، ارسال جزوات محتوایی، ارسال فیلم های آموزشی، آموزش های غیر حضوری، شبکه های اجتماعی و .... می تواند به پیشبرد اهداف عالیه ی جبهه ی فرهنگی انقلاب اسلامی کمک نماید.
اضافه کردن دیدگاه جدید